Ekonomi

Entegris hisseleri 1. çeyrek gelirinin kaçırılması ve 2. çeyrek beklentilerinin konsensüsün altında kalmasının ardından düşüşe geçti

BILLERICA, Mass. – Yarı iletken endüstrisi için gelişmiş malzemeler ve proses çözümlerinde küresel bir lider olan Entegris, Inc. (NASDAQ: ENTG), 30 Mart 2024 tarihinde sona eren ilk çeyreğe ilişkin finansal sonuçlarını bildirdi.

Şirket, 0,62 $’lık analist tahminini aşarak 0,68 $’lık düzeltilmiş EPS açıkladı. Ancak, çeyrek geliri 771 milyon $ olarak gerçekleşti ve 775,13 milyon $’lık konsensüs tahminini karşılayamadı. Hisse senedi Çarşamba günü piyasa öncesi %0,88 düşüş gösterdi.

Şirketin başkanı ve CEO’su Bertrand Loy, şirketin performansından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, satışların beklentilerinin üst sınırında olduğunu vurguladı. Yıllık bazda %16 ve sıralı olarak %5’lik gelir düşüşüne rağmen, düzeltilmiş FAVÖK ve GAAP dışı EPS beklentilerini aştı. Loy güçlü sonuçları, kritik Ar-Ge yatırımlarının artmasına ve Boru Hattı ve Endüstriyel Malzemeler (PIM) işinin satışı da dahil olmak üzere planlanan elden çıkarmaların tamamlanmasına bağladı. Bu da şirketin 400 milyon doların üzerinde borç ödemesine olanak sağladı.

İleriye dönük olarak Entegris, 2024’ün ikinci çeyreği için 0,68 ila 0,73 dolarlık bir EPS aralığı öngörerek 0,73 dolarlık analist konsensüsünün altında kaldı. 790 milyon ila 810 milyon dolarlık gelir beklentileri de 813,4 milyon dolarlık konsensüs tahmininin altında belirlendi. Gelir beklentisinin orta noktası, elden çıkarmaların etkisi hariç tutulduğunda, %8,5’lik bir ardışık artışa işaret ediyor.

Loy, yarı iletken endüstrisinin uzun vadeli büyüme beklentileri konusunda iyimserliğini koruyor ve benzeri görülmemiş bir teknoloji değişimi ve cihaz karmaşıklığı döneminden bahsediyor. Loy, Entegris’in malzeme bilimi ve malzeme saflığı alanlarındaki temel yetkinlikleri sayesinde bu eğilimlerden yararlanmak için iyi bir konumda olduğuna inanıyor.

Entegris üç segmentte faaliyet göstermektedir: Materials Solutions, Microcontamination Control ve Advanced Materials Handling olmak üzere üç segmentte faaliyet gösteren Entegris, yarı iletken üretimini ve diğer yüksek teknoloji endüstrilerini destekleyen bir dizi çözüm sunuyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirketin mali sağlığı, bir önceki yılın ilk çeyreğinde (88.166 $) olan GAAP net gelir kaybının bu çeyrekte 45.266 $’a düşmesiyle de kanıtlanmıştır. Ayrıca, GAAP seyreltilmiş EPS aynı dönemde (0,59 $) zarardan 0,30 $ kazanca iyileşmiştir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

akdagmadeni-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu