Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kendi Elektriğini Üretiyor
Bu üniversite kendi elektriğini üretiyor, çevreyi koruyor ve tasarruf sağlıyor
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, hizmet binasının çatısına kurulan Güneş Enerjisi Santrali sayesinde ihtiyacı olan elektriğin yüzde 52’sini üreterek büyük ekonomik tasarruf sağlıyor.
SİVAS – Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, hizmet binasının çatısına kurulan Güneş Enerjisi Santrali sayesinde ihtiyacı olan elektriğin yüzde 52’sini üreterek büyük ekonomik tasarruf sağlıyor.
Günümüzde fosil yakıtlardan üretilen enerji doğayı ve havayı kirleterek küresel ısınmaya neden olmaktadır. Küresel ısınmayı en aza indirmek isteyen bazı duyarlı kurumlar, fosil yakıtlardan üretilen enerji yerine doğal kaynaklardan elde edilen enerjiyi kullanarak çevreyi koruyor. Bu bağlamda kurulduğu günden bu yana yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, yürüttüğü bilimsel projelerin yanı sıra doğaya olan duyarlılığıyla da dikkat çekiyor. Üniversite, 273 bin 750 kilowatt saat elektrik üreten hizmet binasının çatısına kurulan Güneş Enerjisi Santrali sayesinde ihtiyacı olan elektriğin yüzde 50’den fazlasını güneşten üretiyor. Üniversite bu sayede hem çevreyi koruyor hem de yılda 1 milyon liranın üzerinde tasarruf sağlıyor.
Çevre dostu üniversite, ihtiyaç duyduğu elektriği çevreyi kirletmeden üretiyor.
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak elektrik ihtiyacının yüzde 52’sini üretecek güneş enerjisi santralini devreye aldıklarını belirterek, “Bu kapsamda bu yatırım yapıldı. bütçesi yaklaşık 3,5 milyon TL’dir.Günümüzde tüm dünyanın büyük sorunu olan küreselleşme ısınıyor.Fosil kaynaklardan üretilen enerji iklimi değiştiriyor ve küresel ısınmaya neden oluyor.Büyük çevre tehditleri oluşturuyor.Sivas Bilim ve Teknoloji Olarak Üniversite olarak bu etkileri en aza indirmek için böyle bir yatırım yaptık.Hem doğayı korumak hem de kendi ihtiyaçlarımızı yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamak için böyle bir projenin değer açısından değerli olduğuna inandık.Bugün bu proje prestijiyle hayata geçirilmiştir. Yeşil enerji diyebileceğimiz güneş enerjisi santralinden ihtiyacımız olan elektriğin yaklaşık yüzde 52’sini üretip kullanmış olacağız. Üniversitemize, Sivas’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. ” söz konusu.